Hallå världen!

Jag var 9 år gammal och min kompis Johnny hade fått en Amiga 500 i födelsedagspresent. På den spelade vi allt möjligt, allt från spel där man sköt ihjäl rymdvarelser i labyrintartade rymdstationer till stuntracingspel. Det var en maskin som vid det här laget visserligen hade börjat visa sin ålder, men 1992 var Amiga fortfarande en spelapparat att räkna med, inte minst med tanke på att den specifikationsmässigt var en blandning mellan en Sega Megadrive och ett Super Nintendo.

Det fanns 6 stycken disketter som var extra nötta i diskettboxen, tillhörande två spel. Dessa två spel var Zak McKracken och The Secret of Monkey Island. Två väldigt textmatiga spel, vars humor stundom flög oss över huvudet men som oftast träffade oss rakt i kittelbenet. Just The Secret of Monkey Island blev startskottet för en kärlekshistoria som utspelar sig än idag.

Just humorn i spelet var något jag aldrig upplevt förut. Spel brukade vara både spännande och utmanande, men sällan humorösa. I alla fall inte med flit.

Spola fram klockan 26 år och nu sitter jag här med barn i samma ålder som jag var när jag för första gången satte ned fötterna i Guybrush Threepwoods högskaftade galoscher. Jag upptäckte för några år sen att det fanns verktyg för att översätta SCUMM-spel, men hade aldrig tid eller ork att riktigt sätta mig in i det hela.

Nu har jag dock äntligen fått tummen ur och lyckats översätta text, uppdatera typsnitt och modifiera grafik och kommer sinom tid att leverera en patch som tillåter peka-och-klicka-konnässörer att uppleva detta magiska piratäventyr på nytt, fast på svenska.

Väl mött!

Mitt namn är Kajbrusk Drevskog och jag är en mäktig pirat!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s